Dollyblues vol. 56: Hertan & Sylvesterin pennut

1 tyttö & 1 poika, syntynyt 20.7.2015 

Yhdistelmästä:
Dollyblues Heart And Soul (RAG a 03) x NL*Of Moonlightdolls Silver Shadow (RAG n 03)

hertta.jpgsylvester.jpg  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhempien (Hertta / Sylvester) terveystiedot:
HCM-DNA: n/n / n/n 
Felv&Fiv: neg. / neg.
Veriryhmä: A / A
Munuaisultra: neg.(normaali) / -

19.10.2015 Pennut 13 vkoa!

Tänään käytiin pentujen kanssa eläinlääkärissä tarkastuksissa ja saatiin tokat rokotukset.

Loppuviikosta pennut ovatkin sitten muuttamassa uusiin koteihinsa, pentureput pakattiin jo viikonloppuna ja kaikki paperitkin ovat allekirjoituksia vaille valmiina.

Viikonloppuna pennut saivat myös manikyyrit ja pediyyrit, turkin tuunauksen (nypittiin ylimääräiset kuolleet karvat) ja pesun - kaikista suoriuduttiin reippaasti niin kuin pitääkin :)

Ja tietysti otettiin myös viimeiset kuvat pennuista, linkki uuteen albumiin tässä

12.10.2015 Pennut 12 vkoa!

Pennut on jo hyvän kokoisia, Hemmo jo 2,0kg ja Sylvikin 1,7kg :)

Pennut ovat itsenäistyneet hurjan ajoissa, normaalisti tässä vaiheessa meidän pennut on vielä niin mamman perään ja nukkuvat tiiviisti sisarusten kanssa kylki kyljessä mutta nämä viettävät aikaa jo yksikseenkin leikkien ja nukkuvat kuka missäkin - liekö vaikutusta sillä että on monta mammaa hoitamassa.

Eilen käytiin pentujen kanssa kylässä isälläni ja pennut pääsivät vähän tutustumaan uuteen paikkaan ennen kuin muuttavat omiin koteihinsa 1,5 vkon kuluttua. Aika on taas mennyt niin nopeasti :')

Oli niin kiireinen viikonloppu ettei valitettavasti ehditty kuvailemaan pentuja, ensi viikonloppuna viimeistään sitten kuvaillaan! 

Lisäys 14.10. tänään napsittiin pikakuvat pennuista, linkki kuva-albumiin tässä

5.10.2015 Pennut 11 vkoa!

Pennuille on nyt varattu aika tarkastuksiin ja tokille rokotuksille 19.10. ja ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa aikaisintaan viikonloppuna.

Uusia kuvia viikonlopulta, linkki uuteen albumiin tässä

28.9.2015 Pennut 10 vkoa!

Sylville on löytynyt sijoituskoti eli molemmat pennut ovat nyt varattuja :)

Valitettavasti ei ehditty kuvailemaan pentuja viikonloppuna mutta yritän tällä viikolla saada uusia kuvia jahka vain olisi joku iltapäivä tarpeeksi auringonvaloa kuvaamiseen.

21.9.2015 Pennut 9 vkoa!

Tänään käytiin Hertan & Ilonan pentujen kanssa ensimmäisillä rokotuksilla ja saatiin myös mikrosirut, kaikilla kaikki hyvin :)

Hertan pentujen rekisteröinti on laitettu vireille ja viralliset nimet ovat:

Dollyblues Heart To Heart (N, RAG a 03)
Dollyblues Heartbeat (U, RAG n 03)

Ruskea bicolour poika "Hemmo" on varattu ja sininen bicolour tyttö "Sylvi etsii sijoituskotia!

Olin jo ajat sitten päättänyt myydä tytön lemmikiksi mutta hänellä on hurmaava luonne, hyvän kokoinen kroppa, ihanat silmät ja turkki, joten en raaskikaan myydä lemmikiksi. Kapean v:n takia en usko että näyttelyissä pärjäisi, joten sijoituskodilta en edellytä näyttelyinnostusta, saa toki näyttelyissäkin käydä jos haluaa :)

Lisäys 22.9.: linkki uuteen kuva-albumiin tässä

14.9.2015 Pennut 8 vkoa!

Pennut ovat nyt täysivaltaisia asukkeja, enää vain toinen keittiön pöytätaso ja aivan ylimmät tasot kiipeilytelineiltä ovat valloittamatta. Lelunurkkauskin on jo löydetty ja pennut osaavat hienosti levittää lelulaatikoiden sisällön ympäriinsä ;o 

Viime perjantaina otettiin uusia kuvia kun sattui taas olemaan aurinkoinen iltapäivä eli tarpeeksi valoa kuvauksiin, linkki uuteen kuva-albumiin tässä

7.9.2015 Pennut 7 vkoa!

Nyt on edetty siihen vaiheeseen että pennut saavat olla jo yölläkin vapaana ja pentujen saaminen pentuhuoneeseen alkaa olla vaikeeta ;o

Pennut  ovat saaneet ensimmäisen kerran turkin harjauksen ja kynsien leikkuun, hienosti meni molemmat hoitotoimenpiteet, ja matolääkkeetkin söivät nätisti.

Viime perjantaina otettiin uusia kuvia kun sattui olemaan aurinkoinen iltapäivä eli tarpeeksi valoa kuvauksiin, linkki uuteen kuva-albumiin tässä

31.8.2015 Pennut 6 vkoa!

Pennut viettävät jo enemmän aikaa pentuhuoneen ulkopuolella ja uusimmat aluevaltaukset ovat sohva ja kiipeilypuiden alimmat tasot, voi sitä intoa millä riekutaan hullunlailla :D Aikuisilta kissoilta tulee välillä sanomista ja tassua kun erehdytään myös leikkimään hännillä tai yritetään päästä kenen tahansa nisille ;o

Linkki uuteen kuva-albumiin tässä

24.8.2015 Pennut 5 vkoa!

No niin, nyt on poikakin alkanut tehdä omia retkiään pentuhuoneen ulkopuolella ja vauhtia alkaa olla molemmilla niin paljon että hirvittää, sänkynkin osataan jo kiivetä mutta hullun riekkumisen seurauksena sieltä tullaan myös nopeasti alas - kyllä on taas naurussa pidättämistä :D

Ruuassa ollaan siirrytty moussesta isompien pentujen ruokaan ja pentuhiekasta ja -laatikosta mikrohiekkaan ja isompaan laatikkoon.

21.8.2015 Pennut 4,5 vkoa!

Jei, molemmat osaavat käyttää hiekkalaatikkoa :) Märkäruoka maistuu hyvin ja pariin kertaan on käyty tutkimassa raksukippoakin ja vettäkin maisteltu.

Hertan tyttö on selkeästi vilkkaampi ja rohkeampi tapaus, kipittää koko ajan pois pentuhuoneesta ja seuraa ympäriisä ja tutkii myös omatoimisesti uusia paikkoja. Poika pysyttelee vielä lähistöllä ja kipuaa mielummin syliin istumaan kuin että seuraisi siskonsa seikkailuja, joskin tänään aamulla ei olisi millään halunnut palata pentuhuoneeseen vaan kääntyi aina kulmalta takaisin olohuoneeseen.

17.8.2015 Pennut 4 vkoa!

Molemmat pennut syö jo reippaasti lautaselta ilman että tarvii edes tuputtaa :) Hiekkalaatikollakin on jo käyty istumassa mutta toistaiseksi siis vielä vähän vaiheessa harjoitukset.

Viikonloppuna pennut pääsi iltaisin olohuoneeseen tutustumaan, Hertan pennut menikin jo reippaasti ympäriinsä ja tyttö oppi kulkemaan myös takaisin pentuhuoneeseen.

Eilen napsittiin myös muutamia kuvia pentujen iltariennoista olkkarissa - tässä linkki kuviin

14.8.2015 Pennut 3,5 vkoa!

Pennut kehittyy hurjaa vauhtia, nyt osataan jo kävellä ja ottaa juoksu pyrähdyksiä laminaattilattiallakin kun alku viikosta vielä vähän haparoitiin liukkaalla lattialla :D Pennut saivat tällä viikolla kehäänsä pienen kiipeilytelineen kun alkoivat jo nousta kehän seiniä pitkin ja se onkin ollut erityisesti Hertan pentujen mieleen. Myös syliin osataan jo kiivetä :)

Nyt ollaan jo kahtena iltana maisteltu kiinteetä ruokaa, poika syö jo hienosti lautaselta mutta tyttö vain lusikasta. Viikonloppuna kokeillaan jo hiekkalaatikolla käyntiäkin.

10.8.2015 Pennut 3 vkoa!

Hertan pennut täyttävät tänään 3 vkoa ja ovat jo taitavia kävelyssä, tänään ensimmäistä kertaa näkyvissä pientä leikkimielistä könyämistä, kohta saa kaivaa lelut esille :)

7.8.2015 Pennut 2,5 vkoa!

Nyt osataan jo melko hienosti istua ja kävellä ja ollaan päästy jo pentulaatikon ulkopuolellekin missä enemmän tilaa harjoitella - nyt kun Hertta & Ilona päättivät yhdistää pennut samaan pentulaatikkoon niin onkin ajoittain aika vähän ylimääräistä tilaa :)

Eilen Sylvesterin mamma kävi katsomassa jälkikasvua ja yritettiin saada kuvia, ei oikein vielä tässä iässä onnistu mun vanhalla kameralla mutta näkeepähän edes vähän millaisia palleroita täältä löytyy -  tässä linkki pentujen kuviin

3.8.2015 Pennut 2 vkoa!

Nyt on pojankin silmät auenneet kokonaan ja voi että miten söpö poika onkin! Seuraava kehitysaskel, pojan motorinen kehitys on jo siinä vaiheessa että osaa kävellä, tyttö vielä mönkii ;)

31.7.2015 Pennut 11 vrk!

Pentujen silmät ovat auenneet, tytöllä jo kokonaan auki mutta pojalla vielä vähän sirrillään. 

27.7.2015 Pennut 1 vkoa!

Kaksi jäljellä olevaa pentua porskuttaa edelleen hyvin, alustavien avaustulosten perusteella ei ole syytä aloittaa näille kahdelle antibiootteja joten nyt vain yritettään huolehtia riittävästä maidon saannista. Hertta oli alkuun hyvin stressaantunut kahden pennun menetyksen jälkeen mutta nyt on rentoutunut ja nauttii emoudesta.

Hertan maitobaarissa on sininen bicolour tyttö ja ruskea bicolour poika.

23.7.2015 R.I.P mini...

Viime yönä myös pienin pennuista menehtyi, osasin pelätä minin puolesta jo syntymästä lähtien kun oli selkeästi huonosti kehittynyt.

Tänään aamulla vein molemmat pennut EVIRAan patologisiin tutkimuksiin siltä varalta että olisi kyseessä infektio joka voisi vaikuttaa kahteen jäljelläolevaan pentuun. 

22.7.2015 R.I.P tuittu...

Tänään illalla meidän itsepäinen "aamutähti" menehtyi, iltapunnituksella kaikki oli vielä normaalisti ja pari tuntia myöhemmin pentu löytyi kylmänä ja heikosti hengittävänä. Lämmitys ja tekohengitys eivät pelastaneet pentua. Hertta on hyvin järkyttynt, kuten minäkin.

21.7.2015 Pennut 1 vrk!

Tänään aamulla Hertta synnytti vielä yhden elävän pennun. Mamma on äärimmäisen väsynyt (joskin kätilökin valvotun yön jälkeen) eikä maitobaarista tule vielä maitoa, joten pennuille annetaan korvikemaitoa kunnes saadaan mamma virkoamaan (syötetään&juotetaan emoa) ja maidontuotanto käyntiin.

Nyt vain toivotaan parasta...

20.7.2015 Pennut syntyneet!

Hertta synnytti tänään illalla 4 pentue joista yksi oli valitettavasti kuollut jo syntyessään. Laskettu aika olisi ollut vasta tiistaina-keskiviikkona mutta Hertta on ollut levoton jo pari päivää joten oli arvattavissa että tulevat hieman etuajassa. Yksi lilliputti ja kaksi normaalin kokoista pentua nyt maitobaarissa etsimässä ravintoa.

Pennut kasvavat meillä kotona Järvenpäässä ja ovat luovutuksessa aikaisintaan 24.10.