Dollyblues vol. 89: Geishan & Lennin pennut

2 poikaa, syntynyt 16.6.2017

Yhdistelmästä:
Dollyblues A Dream Come True (RAG a 03 hm) x IC Rock'nRags Heart On Fire (RAG a 04)

Vanhempien (Geisha / Lenni terveystiedot:
HCM-DNA: n/n (vanhempien kautta) / n/n 
Felv&Fiv: neg. / neg.
Veriryhmät: A / A
Sydänultra: - / neg.(normaali)
Munuaisultra: neg.(normaali) / neg.(normaali)

15.9.2017 Pennut 13 vkoa!

Viikko sitten käytiin eläinlääkärillä tarkastuksissa ja hakemassa tokat rokotukset. Viikonloppuna pennut kävivät myös pesulla ja otettiin uudet kuvat putipuhtaina - linkki kuviin tässä Tällä viikolla Leevi kävi myös kastroinnissa ja on toipunut hienosti.

Viikon päästä pojat muuttavat uusiin koteihinsa!

1.9.2017 Pennut 11 vkoa!

Viime viikoloppuna käytiin pentujen kanssa kylässä isälläni, pennut olivat tosi reippaita ja tapasivat myös isoisoiso-mummonsa Mellin, joka tosin ei ollut niin innoissaan pentujen vierailusta ;o  

Ensi viikonloppuna yritän napata uusia kuvia pennuista, lisäilen taas vanhaan albumiin.

18.8.2017 Pennut 9 vkoa!

Tänään käytiin pentujen kanssa eläinlääkärissä, saatiin mikrosirut ja rokotukset sekä hirmuisesti kehuja - tosi reippaita poikia :) 

Molemmat pojat ovat nyt varattuja! Lisätty taas muutamia ulkokuvia albumiin, linkki tässä

11.8.2017 Pennut 8 vkoa!

Pentujen rekisteröinti laitettu vireille seuraavin tiedoin:

FI*Dollyblues Back To Good (RAG a 04, U) ~ Leo, sininen mitted uros
FI*Dollyblues Whole New Me (RAG a 04, U) ~ Leevi, sininen mitted uros

Ensimmäiset pennunkatsojat ovat käyneet kylässä ja Leevi on alustavasti varattu. Leolla on värivirhe joten näyttelyissä ei voi käydä mutta muutama pentue suunnitteilla ensi vuodelle, joten hänelle etsinnässä sijoituskoti.

Pennut ovat nauttineet lomailusta, ollaan oleiltu pihalla aina kun kelit ovat sallineet ja päikkäritkin nukutaan mielellään auringonottotuolissa ;) Lisätty muutamia ulkokuvia albumiin, linkki tässä

28.7.2017 Pennut 6 vkoa!

Geishan & Unelman pentueet ovat nyt yhdistyneet yhdeksi isoksi perheeksi, mammat hoitavat pentuja yhdessä ja pojat ovat valloittaneet koko olohuoneen, sohvalle ja kiipeilytelineisiin kiivetään jo reippaasti ja alaskin osataan hypätä :)

Tällä viikolla pennut ovat päässeet jo pari kertaa käymään ulkona terassilla ja maanantaina kävimme myös kyläilemässä ensimmäistä kertaa - alkuun hieman jännitettiin uudessa paikassa mutta sitten jo seikkailtiin innoissaan isoveljien perässä. 

Vihdoin tehty myös pentualbumi näillekin pennuille, linkki pentujen kuviin tässä

21.7.2017 Pennut 5 vkoa!

Tällä viikolla tuli hieman takapakkia hiekkalaatikon käytössä, toinen pojista ei oikein vielä löydä aikuisten hiekkiksille joten pentuhiekkikset palautettu käyttöön. Ensi viikolla taas lomaa niin aloitetaan harjoittelut uudestaan.

Viime viikonloppuna otettiin ekoja poseerauskuvia, yritän saada kuvat pentualbumiin mahdollisimman pian. 

14.7.2017 Pennut 4 vkoa!

Pojat syövät jo reippaasti kiinteetä ruokaa ja nyt siirrytäänkin pikkuhiljaa hieman isompien pentujen ruokiin eli pois moussesta. Hiekkalaatikkoa ollaan myös opittu käyttämään ja seuraavaksi yritetään opettaa pojat aikuisten hiekkiksille jotta päästään eroon paakkuuntumattomasta pentuhiekasta.

Tällä viikolla pojat ovat alkaneet leikkimään leluilla, Unelman pentujen kanssa ollaan myös kovasti leikitty mutta Geisha -mamma ei oikein vielä sulata isompia sisaruksia omassa pentuaitauksessa.

7.7.2017 Pennut 3 vkoa!

Toisen pojan haava on parantunut hienosti, kävimme keskiviikkona kontrollissa eikä tarvitse enää jatkaa antibioottia tai haavan hoitoa.

Pojat kasvavat edelleen hienosti, sinällään ei siis kiire siirtyä kiinteään ruokaan mutta aloitetaan maistelu jo viikonloppuna. Tällä viikolla ollaan jo treffailtu ekaa kertaa Unelman pentuja eli isompia sisaruksia (Lenni myös isänä).

30.6.2017 Pennut 2 vkoa!

Hieman huolia pentulaatikolla, maanantaina huomasin iltapunnituksen yhteydessä että toisella pojalla on iso avohaava toisessa etutassussa sisäpuolella lähellä kainaloa. Sitä sitten ensihoitona desinfioitiin kotona ja heti tiistaina käytiin näyttämässä CatVetissä. Näin pieniä kun ei voida nukuttaa niin haavaa ei myöskään voitu tikata. Siispä kotihoitona haavan huuhtelua kahdesti päivässä, haavavoidetta ja lisäksi antibioottikuuri varuiksi.

Ei mitään hajua mistä haava on tullut, olin koko päivän kotona enkä huomannut mitään erikoista, ainoastaan enemmän kitinää pentulaatikolla mutta oletin että maitoa tulee nyt huonommin ja valmistauduin lisäruokintaan. Mutta pentu olikin saanut haavan! En keksi mitään muuta selitystä kuin että hieman kömpelö mamma on hypännyt pois pentupesästä (korotetut laidat jotta pennut eivät lähde seikkailemaan) niin että takatassun kynsi on raapaissut pennun tassuun haavan :(

23.6.2017 Pennut 1 vkoa!

Pennut kasvaa hurjaa vauhtia, Geishan maitobaari toimii jälleen kerran luotettavasti :)

Molemmat pennut ovat siis poikia ja sinisiä mittedejä.

16.6.2017 Pennut syntyneet!

Geisha synnytti myöhään illalla kaksi isoa pentua. Ensimmäinen pentu tuli häntä edellä ja oli hetken jumissa synnytyskanavassa, jouduin hieman auttamaan mammaa eli vetämään pentua alakropasta ponnistuksen aikaan jotta saatiin nopeammin ulos ja aloitettua virvoittelu, oli pikkaisen flegmaattinen mutta muuten kunnnossa. Seuraava pentu tulikin sitten heti perään ja helposti, ilman isompaa huutoa (ekan pennun kohdalla huuto varmaan kuului naapuriinkin...).

Nämä pennut kasvavat meillä kotona Järvenpäässä ja ovat luovutuksessa syyskuun loppupuolella.