Kissalani historiaa

Ensimmäiset ragdollini, Lilli ja Rölli (~vanhukset), tulivat minulle lemmikeiksi syksyllä 2002.

Muutaman vuoden kuluttua heräsi syvempi kiinnostus rotuun ja aloin kierrellä kissanäyttelyissä ”turistina”. Näyttelyinnostuksen seurauksena tammikuussa 2006 kotiin muutti Melli, ja myöhemmin syksyllä Mortti. Molemmat siis ihan vain minun lemmikeiksi & ”näyttelykavereiksi” -tätänykyä molemmilla on jopa lapsenlapsenlapsenlapsenlapsiakin ;)

Mellin ensimmäinen pentue syntyi (29.1.2007) kasvattajansa kissalassa, ja pentueen myötä innostuin kasvattamisesta. Tästä Mellin ensimmäisestä pentueesta kotiini muutti Mimmi -tyttö, joka olisi siis ensimmäinen kasvatukseen tarkoitettu kissani. Kasvattajanimeni hyväksyttiin Fifessä 20.8.2007 ja alkoi ensimmäisen oman pentueen suunnittelu. Mellin toisesta pentueesta/ensimmäisestä Dollyblues –pentueesta (s.1.1.2008) kissalaani jäivät Sissi ja Sanni.

Mortilla on jälkeläisiä kolmen pentueen verran: Mayapaw’s ja Deeamore -kissaloissa syntyneiden pentueiden lisäksi Mortin viimeinen pentue syntyi omalle kasvattajanimelleni, ja tästä pentueesta Elmeri -poika jäi kasvatukseeni. Mortin tyttäret Siiri (Mayapaw's True Blue) ja Ida (Dollyblues Rainbow Doll) ovat myös ilahduttaneet Morttia lapsenlapsilla :)

Mellin tyttären Sannin & Mortin pojan Elmerin pentue on yhä edelleen yksi tärkeimmistä pentueistani monessakin mielessä. Paitsi että tuotoksena tuli Ada -tytär joka on yksi hienoimpia kasvattejani, Ada muutti isänsä luo Lempäälään sijoitukseen ja sijoitusmamman Mintun avustuksella hoiti kaksi isoa pentuetta - ilman näitä kokemuksia onnistuneista sijoituksista ensin Elmerin ja siten Adan kanssa, en ehkä olisi uskonut että kasvattaminen yhteistyössä sijoituskotien kanssa voisi toimia. Kiitos Minttu! img_7532.jpg

Sijoituksesta tuli siis varteen otettava vaihtoehto kun en halunnut omista kissoistani luopua siitoskäytön jälkeen, enkä myöskään halunnut kasvattaa oman kodin kissamäärää liian suureksi tai eristää kissoja pienempiin ryhmiin stressin minimoimiseksi. Meillä kaikkien kissojen pitää pääsääntöisesti mahtua henkisesti ja fyysisesti samaan aikaan sohvalle rötköttämään ja sänkyyn nukkumaan.

Toki Mellin tyttäret ovat myös saaneet jättää omaa jälkikasvuaan kotiin, eli kotoa löytyy jo aika monta sukupolvea :) Mimmille syntyi kaiken kaikkiaan 4 pentuetta (ensimmäiset pennut rekisteröitiin kasvattajalle), ja viimeisestä pentueesta Karkki jäi kotiin äitinsä iloksi ja Mimmi edelleen hoitaa tytärtään! Sissin toisesta ja samalla viimeisestä pentueesta kotiin jäi Tintti -tyttö, ja Sannin 2(/3) pentueesta Ilona jäi kotiin.

Tyttöjemme iloksi kotiimme muutti joulukuussa 2011 oma "pikku" halinalle, Noa -poika.

(kuvassa Ilona, Noa ja heidän tytär Unelma) 

Myös uusia linjoja on tarvittu matkan varrella. Kesällä 2009 kissalani riveihin liittyi tuontiuros Namu Venäjältä, keväällä 2010 kaksi ihanaa suomalaista tyttöä Juuli ja Cindy, syksyllä 2010 Ruotsin kruununprinsessa Elaya, ja tammikuussa 2011 vielä toinen kruununprinsessa Bebe ;) Syksyllä 2011 kissalani riveihin liittyi Luna -tyttö Saksasta ja jouluna Noa -poika Puolasta, syksyllä 2012 Nino -poika Saksasta ja Dreamer -poika Hollannista, syksyllä 2013 Saga -tyttö Ruotsista ja Lenni -poika Suomesta, ja keväällä 2014 Milla-tyttö Suomesta ja Sylvester -poika Hollannista, ja kesällä 2014 vielä Niilo -poika Hollannista ja syksyllä 2014 Verneri -poika Saksasta. Muutama vuosi meni näillä linjoilla eikä suunnitellut ja odotetut lisäykset toteutuneet, mutta toukokuussa 2017 Magnum -poika Suomesta siirtyi omistukseeni ja tuo toivottavasti uutta verta kasvatukseeni 2018.

Lisätietoja kissoistani sivuilla tytöt (siitosnaaraat), pojat (siitosurokset), nuoriso (tulevaisuuden toivot?), kastraatit (kotonani asuvat aiemmat siitoskissat), entiset kissat (sijoituskotien omistukseen siirtyneet entiset siitoskissat) ja vanhukset (ensimmäiset ragdollini), sekä pentueistani pentueet -sivuilta.

NK/Toukokuu 2017