Dollyblues vol. 47: Ilonan & Wiljamin pennut 

5 tyttöä & 1 poika, syntynyt 22.9.2014 

Yhdistelmästä:
SC Dollyblues 2 Become 1 (RAG f 03 true) x IC NL*OfMoonlightDolls Dutch Dreamer (RAG a 03 hm)

img_0315.jpgimg_8308.jpg

Vanhempien (Ilona / Wiljami) terveystutkimukset:
HCM-DNA: n/n (vanhempien kautta) / n/n 
Felv&Fiv: neg. / neg.
Veriryhmät: A / A
Sydänultra: neg.(normaali) / neg.(normaali) 
Munuaisultra: neg.(normaali) / neg.(normaali) 

12.4.2015 Helmi on muuttanut!

Helmiä tulemme toivottavasti vielä näkemään näyttelyissä ja ehkä jonainpäivänä pääsemme katsomaan Helmin vauvoja <3

5.1.2015 Sininen bicolour tyttö etsii vielä kotia!

Muut pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa, mutta sininen bicolour tyttö etsii vielä kotia. 

22.12.2014 Pennut 13vkoa/3kk!img_3946.jpg

Tänään käytiin pentujen kanssa eläinlääkärissä tarkastuksissa, mikrosirutuksissa ja tokilla rokotuksilla. Reippaita pikkuisia kaikki :)

Kaksi pennuista muuttaa uusiin koteihinsa jo tällä viikolla, kaksi uuden vuoden jälkeen. Sininen bicolour tyttö ja ruskea mitted tyttö (kuvassa) etsivät sijoituskoteja!

Lisäilen viimeiset kuvat pennuista kunhan taas saadaan valoa kuvaukseen ;)

Lisäys 28.12. linkki uuteen kuva-albumiin tässä

15.12.2014 Pennut 12 vkoa!

Lemmikkitasoiset pennut ovat nyt varattuja, kaksi tyttöä (ruskea mitted ja sininen bicolour) etsivät vielä sijoituskoteja! 

Pennut ovat kasvaneet ihan hirmuisesti parin viikon aikana. Toivottavasti aurinko näyttäytyisi joku päivä edes puolisen tuntia niin saisi kuvattua pennut, ilman aurinkoa on päivälläkin liian pimeää. 

Viikon päästä pennuilla on vielä eläinlääkärikäynti, käydään tarkastuksissa ja otetaan mikrosirut ja toiset rokotukset, sitten osa pennuista muuttaakin jo joulun pyhinä uusiin koteihin. 

Lisäys 16.12. linkki uuteen kuva-albumiin tässä

8.12.2014 Pennut 11 vkoa!

Pennuilla oli hauska viikonloppu kun olivat Ilonan kanssa hoidossa isälläni, olivat ilmeisesti juosseet aamusta iltaan kun kotiin lähdön koittaessa ei olisi saanut millään hereille ;o 

1.12.2014 Pennut 10 vkoa!

Viime viikolla meillä kävi kylässä ensimmäiset pennunostajaehdokkaat ja kaksi tyttöä on nyt varattu lemmikkikoteihin. 

Niina Ö-H kävi myös lauantaina katsomassa "lapsenlapsiaan" ja samalla otettiin kunnon kuvia, Niinalla kun on tarvittava välineistö. Linkki uuteen kuva-albumiin tässä

24.11.2014 Pennut 9 vkoa!

Viime viikolla käytiin ensimmäistä kertaa eläinlääkärissä ja pennut saivat rokotukset. 

Pennut ovat saaneet myös rekisterinimet:

Dollyblues Next Best Superstar (N, RAG g 03) ~ sinikilpikonna bicolour (mhw) tyttö
Dollyblues Beautiful Intentions (N, RAG n 04) ~ ruskea mitted tyttö
Dollyblues Lose Myself In You (U, RAG e 04) ~ creme mitted poika
Dollyblues Forever Again (N, RAG f 03) ~ ruskeakilpikonna bicolour (mhw) tyttö
Dollyblues The Moment You Believe (N, RAG n 04) ~ ruskea mitted tyttö
Dollyblues First Day Of My Life (N, RAG a 03) ~ sininen bicolour (mhw) tyttö

Lauantaina käytiin pentujen kanssa "retkellä" isäni luona, voi että pennuilla oli hauskaa kun pääsivät seikkailemaan aivan uuteen ympäristöön :D

Eilen olikin sitten väsynyttä porukkaa, juuri ja juuri jaksettiin ottaa uudet kuvat - tässä linkki 

17.11.2014 Pennut 8 vkoa!

Eilen oltiin vihdoin hetki auringon kanssa samaan aikaan kotona, joten oli heti pakko napsia kuvia pennuista. Valitettavasti meidän "Jäbä" oli sitä mieltä että mielummin nukkuu päikkäreitä siihen aikaan, joten tässä albumissa uudet kuvat vain tytöistä - linkki 

Nyt pennut ovat löytäneet aikuisten "hiekkalandian" ja hiekkalaatikosta toiseen ravaaminen näyttää olevan suurinta hupia ;o

10.11.2014 Pennut 7 vkoa!

Se huono puoli on syksy/talvipennuissa että on aina aivan liian hämärää jotta saisi kelvollisia kuvia pennuista vanhalla kamerallani :( Oli kuitenkin pakko yrittää kun niitä on jo kyseltykin, joten tässä linkki 

Tällä viikolla pentujen uutena aluevaltauksena on ollut aikuisten isot kiipeilypuut, hienosti jo kiipeävät ylimällekin tasolle.

3.11.2014 Pennut 6 vkoa!

Noniin, viime viikolla harjoiteltiin pentujen pitämistä "vapaana" ja nyt niitä on jo täysin mahdotonta saada omaan huoneeseensa, aina kun saat yhden sisään niin toinen karkaa - ryhmä rämä on siis valloittanut koko kodin :D

Vielä saa vähän vahtia että löytävät tiensä takaisin ruokakipoille ja hiekkalaatikoille.

Lisätty muutamia yksilökuvia pennuista vanhaan albumiin, edelleen kännykän kameralla napsittuja joten laatu on mitä on - tässä linkki

27.10.2014 Pennut 5 vkoa!

Viime viikolla tulikin sitten takapakkia pentujen sisäsiisteyden kanssa, saivat näet jostakin vatsapöpön ja siinä ei sitten aina ehdittykään hiekkalaaatikolle - eli siivottavaa on riittänyt. Nyt onneksi jo helpottaa ja pennut ovat alkaneet käyttää Ilonan isoa hiekkalaatikkoa.

Vauvaruuasta on myös jo siirrytty isompien pentujen ruokiin ja kuivaruokaakippokin jo tutkittu. 

Pennut oppivat nyt viikonloppuna kiipeämään sänkyyn, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää ;o

Eiliselle kaavailtu pentujen kuvaus peruuntui joten kuvia ei valitettavasti vieläkään saatavilla kun ei ole ollut tarpeeksi aurinkoista että olisin saanut itse kuvattua omalla kameralla :(

17.10.2014 Pennut 3,5 vkoa!

Jee, pennut osaavat jo itse syödä lautaselta (vieläpä suhteellisen siististi) ja isoimmat pennut onkin jo yli 500g! Pennut osaavat myös käydä hiekkalaatikolla, vähän saattaa vielä tassut sotkeentua siinä hommassa ;o

Pennut oppivat niin nopeasti hiekkalaatikolle että tällä kertaa ei ollut tarvetta pentuaitaukselle vaan pennut ovat jo viikon saaneet vipeeltää vapaasti pitkin huonetta, osa on käynyt jo huoneen ulkopuolellakin seikkailemassa. :)

Ilona on ollut erittäin suopea muita kissoja kohtaan, joten pentuhuoneen ovea on voinut pitää auki ja muut kissat ovat päässeet myös tutustumaan pentuihin valvotusti. 

13.10.2014 Pennut 3 vkoa!

Viime viikon torstaina laajennettiin jo hieman pentulaatikkoa ja pennut ovat päässeet myös tutustumaan pentulaatikon ulkopuolelle. Hienosti alkoivat heti kävellä kun saivat enemmän tilaa, ja pieniä spurttauksiakin on jo havaittavissa. Kovasti myös jo painitaan kavereiden kanssa :) 

Perjantaista lähtien ollaan myös harjoitultu kiinteän ruuan syömistä koska lisämaidosta huolimatta painot ei noussut ihan toivotulla tahdilla. 

6.10.2014 Pennut 2 vkoa!

Voi että, enää ei malttaisi lähteä pois pentulaatikolta - niin ihanaa seurustella pentujen kanssa. Pennut reagoivat puheeseen, kellistelevät ja nautiskelevat masurapsutuksista.

Kaikkien silmät ovat kokonaan auki ja kovasti harjoittelevat jo kävelyä.

2.10.2014 Pennut 10 vrk!

Nyt on pieninkin pennuista, poika, yli 200g! Ei ole paljoa painoeroa suurimpaan tyttöön joka 240g (aika maltillista on painojen nousu kaikilla), mutta poika kyllä näyttää aivan rääpäleeltä tyttöjen vierellä. Lisäksi viimeisenä syntynyt pentu on edelleen ruokinnassa, vaikka imee kyllä maitobaarissa niin paino ei nouse riittävästi ilman korvikemaitoa.

Pentujen silmät ovat osittain auki tai vähintään raollaan, ja kuulevat jo selkeästi.

29.9.2014 Pennut 1 vkoa!

Pennut ovat tänään jo viikon vanhoja, näyttävät aika pulleroilta vaikka painot ei ole huimia.

Tytöissä näyttäisi olevan sininen bicolour, ruskeakilpikonna bicolour, 2 x ruskea mitted (mahdollisesti ruskeakilpikonna mitted) ja ensimmäisenä syntynyt "draama queen" on vielä mysteeri, aika näyttää onko hänkin kilppari bicolour vai onko hänellä vain todella paljon valkoista (täysin mahdollista koska on geneettisesti mid high white). Poika vaikuttaisi olevan creme, kuviota ei tiedetä vielä pitkiin aikoihin ;)

25.9.2014 Pennut 3 vrk!

Tytöt, viimeistä lukuunottamatta, kasvaa hienosti - viimeinen taitaa olla jotenkin hidas tapaus, syntyi yli 12 tuntia viidettä pentua myöhemmin ja vasta eilen illalla löysi ensimmäistä kertaa maitobaariin ;o Myös poika, pentueen pienin, on ollut lisäruokinnalla kun jää niin pahasti tyttöjen jalkoihin. Mutta pääasia että kaikki kasvaa ja mitäpä muuta sitä "mammalomalla" tekisi kuin ruokkisi pentuja :)

Poika on väriltään creme tai punainen, tytöt on vielä arvoitus mutta näyttäisi olevan sekä sinisiä, ruskeita että kilppareita :) 

23.9.2014 "Bonuskappale"!

Aamuyöllä Ilona synnytti vielä yhden pirteän tyttösen, eli nyt pentuja on yhteensä 6 :)

22.9.2014 Pennut syntyneet!

Ilonan kainalossa tuhisee 5 pentua, alustavan arvion mukaan 4 tyttöä & 1 poika.

Pojat voivat olla väreiltään ruskeita, sinisiä, punaisia ja cremejä, tytöt ruskeita, sinisiä, ruskea- ja sinikilpikonnia. Kuvioina mitted ja bicolour (mhw).

Pentujen kasvua voi seurata Ilonan pentujen albumista, lisäilen sinne aina välillä kännykän kameralla napsittuja kuvia - tässä linkki

Tämä pentue kasvaa meillä kotona Järvenpäässä ja on luovutusiässä aikaisintaan 22.12.