Dollyblues vol. 57: Ilonan & Sylvesterin pennut

1 tyttö & 3 poikaa, syntynyt 24.7.2015 

Yhdistelmästä:
SC Dollyblues 2 Become 1 (RAG f 03 true) x NL*Of Moonlightdolls Silver Shadow (RAG n 03)

img_5325.jpgsylvester.jpg  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhempien (Ilona / Sylvester) terveystiedot:
HCM-DNA: n/n / n/n 
Felv&Fiv: neg. / neg.
Veriryhmä: A / A

19.10.2015 Pennut 12,5 vkoa!

Tänään käytiin pentujen kanssa eläinlääkärissä tarkastuksissa ja saatiin tokat rokotukset.

Tulevana viikonloppuna pennut ovatkin sitten valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa, pentureput pakattiin jo edellisenä viikonloppuna ja kaikki paperitkin ovat allekirjoituksia vaille valmiina.

Viikonloppuna pennut saivat myös manikyyrit ja pedikyyrit, turkin tuunauksen (nypittiin ylimääräiset kuolleet karvat) ja pesun - kaikista suoriuduttiin reippaasti niin kuin pitääkin :)

Ja tietysti otettiin myös viimeiset kuvat pennuista, linkki uuteen albumiin tässä

12.10.2015 Pennut 11,5 vkoa!

Ainoa on tulossa perhe katsomaan, toivottavasti on vihdoin kotiehdokas jota erikoinen väritys ei haittaa, tulee niin surku toisen puolesta kun ulkonäkö ei useimpia kyselijöitä miellyttä ja tyttö on niin ihana tapaus. 

Eilen käytiin pentujen kanssa kylässä isälläni ja pennut pääsivät vähän tutustumaan uuteen paikkaan ennen kuin muuttavat omiin koteihinsa 1,5 vkon kuluttua. Aika on taas mennyt niin nopeasti :') 

Pennut ovat itsenäistyneet hurjan ajoissa, normaalisti tässä vaiheessa meidän pennut on vielä niin mamman perään ja nukkuvat tiiviisti sisarusten kanssa kylki kyljessä mutta nämä viettävät aikaa jo yksikseenkin leikkien ja nukkuvat kuka missäkin - liekö vaikutusta sillä että on monta mammaa hoitamassa. 

Tasainen pentue, Leino edelleen pienin 1,4 kg ja muut 1,6kg.

Oli niin kiireinen viikonloppu ettei valitettavasti ehditty kuvailemaan pentuja, ensi viikonloppuna viimeistään sitten kuvaillaan! 

Lisäys 14.10. Aino on nyt varattu! :) Tänään napsittiin pikakuvat pennuista, linkki kuva-albumiin tässä

5.10.2015 Pennut 10,5 vkoa!

Reinolle on löytynyt sijoituskoti :) Aino (Dollyblues All About You, ruskeakilpikonna mitted tyttö) etsii vielä omaa kotia!

Pennuille on nyt varattu aika tarkastuksiin ja tokille rokotuksille 19.10. ja ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa aikaisintaan viikonloppuna.

Uusia kuvia viikonlopulta, linkki uuteen albumiin tässä

28.9.2015 Pennut 9,5 vkoa!

Lemmikkipojat Eino & Leino ovat nyt varattuja, Aino & Reino etsivät vielä omia kotejaan!

Viikonloppuna ei ehditty kuvailemaan pentuja aurinkoiseen aikaan mutta yritän tällä viikolla saada uusia kuvia jahka vain olisi joku iltapäivä tarpeeksi valoa kuvaamiseen.

21.9.2015 Pennut 8,5 vkoa!

Tänään käytiin Hertan & Ilonan pentujen kanssa ensimmäisillä rokotuksilla ja saatiin myös mikrosirut, kaikilla kaikki hyvin :)

Ilonan pentujen rekisteröinti on laitettu vireille ja viralliset nimet ovat:

Dollyblues All About You (N, RAG f 04)
Dollyblues Posotively Somewhere (U, RAG a 03)
Dollyblues Don't Let Me Go (U, RAG e 03)
Dollyblues Here And Now (U, RAG n 04)

Ruskea mitted poika "Reino" etsii sijoituskotia ja muut pennut ovat varattavissa lemmikeiksi, näin nyt päätin pitkä pähkäilyn jälkeen. "Ainolla" on selkeästi hienoimmat silmät sekä värin että muodon puolesta mutta "Reino" on tyypiltään vahvin ja luonteeltaankin ihana halinalle joka tykkää tullaa syliin. "Reinolla" on etutassuissa ns. runnerit (valkoista nousee ylös tassuissa) ja niiden takia en usko että näyttelyissä pärjäisi, joten sijoituskodilta en edellytä näyttelyinnostusta, saa toki näyttelyissäkin käydä jos haluaa :)

Lemmikkipentuja tullaan katsomaan ensi viikonloppuna, päivittelen sen jälkeen varaustilannetta.

Lisäys 22.9.: linkki uuteen kuva-albumiin tässä

18.9.2015 Pennut 8 vkoa!

Tiistaina jouduttiin lähtemään kiireesti yhden pojan kanssa lääkäriin koska epäilin pissatulehdusta, ja epäilykseni osoittautui oikeaksi vaikka se onkin erittäin harvinaista pennuilla ja pojilla vielä harvinaisempaa. Keskiviikkoaamuna pojan vointi näytti jo paljon paremmalta ja kuume oli laskenut, tänään ei tullut enää yhtään pikkupissoja vaan hiekkiskäyttäytyminen täysin normaalia :)

Muuten viikko on mennyt leppoisasti, pennut ovat tässä iässä jo niin helppoja hoidettavia ja on ilo katsella niiden aktiviteetteja <3

11.9.2015 Pennut 7 vkoa!

Mahdoton tehtävä yrittää saada pentuja pentuhuoneeseen aamulla töihin lähtiessä, siispä ovat olleet tämän viikon täysin vapaana. Emoilla on ollut alkuun hieman pinna kireällä kun mukamas pitää kokoajan suojella pentuja isoilta kissoilta, mutta pennut ovat nauttineet vapaudesta. Pennuista onkin tullut sohvan valtaajia ja nukkuvat erilaisissa muodostelmissa sohvan divaaniosalla.

Tänään taas aurinko paistoi joten otettiin pikaisesti uusia kuvia, linkki albumiin tässä

4.9.2015 Pennut 6 vkoa!

Pennut viettävät yhä enemmän aikaa pentuhuoneen ulkopuolella ja nyt osataan jo kiivetä kiipeilytelineiden keskitasoille ja jopa keittiön pöytätasoilla osa on käynyt seikkailemassa (pääsevät raapimatynnyrin kautta sinne), suurinta riemua tuottaa tällä hetkellä läträäminen aikuisten vesikipoilla - märkiä tassunjälkiä lattiat täynnä ;o

Linkki uuteen kuva-albumiin tässä

28.8.2015 Pennut 5 vkoa!

Ilonan pennut ovat myös alkaneet tehdä omatoimisia seikkailuja pentuhuoneen ulkopuolelle, ja sänkyynkin osataan jo kiivetä :) Viikonloppuna yritetään taas ehtiä kuvailemaan pentuja. 

Lisäys 31.8.: Linkki uuteen kuva-albumiin tässä

24.8.2015 Pennut 4,5 vkoa!

Nyt on viimeisetkin oppineet käyttämään hiekkalaatikkoa eikä vahinkoja ole enää löytynyt. Siispä pentukehä on purettu ja pennut saavat olla huoneessa vapaana. Ruuassa ollaan myös siirrytty isompien pentujen ruokaan ja pentuhiekasta ja -laatikosta mikrohiekkaan ja isoon hiekkikseen.

21.8.2015 Pennut 4 vkoa!

Pennut osaavat jo syödä itsenäisesti lautaselta, osa käy myös omatoimisesti santsaamassa hetken kuluttua :) Hiekkalaatikon käytön kanssa on edelleen harjoitukset kesken, osa löytää sinne vaivatta mutta osalla vielä vähän hakusessa. 

Pennut ovat nyt viikon verran olleet iltaisin olohuoneessa ja seuraavat jo perässä kun poistuu pentuhuoneesta. Valvomatta eivät voi vielä jäädä kun eivät välttämättä löydä takaisin pentuhuoneeseen (ja hiekkalaatikolle) ilman ohjausta ja alkaa kauhea "itku" jos jäävät hetkeksikään yksin.

17.8.2015 Pennut 3,5 vkoa!

Osa pennuista syö jo tosi reippaasti lautaselta, toisille pitää vielä hieman tuputtaa. Creme poika on nyt saanut tosi huonosti painoa verrattuna muihin mutta eiköhän se paino lähde kunnolla nousuun kunhan ruoka alkaa maistua. Seuraavaksi aloitetaan sitten hiekkalaatikkoharjoitukset, tokihan pennut on jo sielläkin tallustelleet mutta vielä eivät ymmärrä mitä siellä pitäisi tehdä.

Viikonloppuna pennut pääsi iltaisin olohuoneeseen tutustumaan ja eilen napsittiin myös muutamia kuvia pentujen iltariennoista olkkarissa - tässä linkki kuviin

14.8.2015 Pennut 3 vkoa!

Meidän pieni poika ei ole enää niin pieni, painoa oli tänään aamulla jo 390g ja on vain 10g jäljessä seuraavaksi pienintä - tästä lähtien kutsumme häntä siis cremeksi pojaksi :)

Pentujen motoriset taidot on kehittyneet hurjasti tällä viikola ja pystyvät jotenkuten kävelemään laminaatillakin, välillä vielä takajalat lähtee luisumaan. Ilonalla onkin jo hieman paimennetttavaa pennuissa jotka tekevät tutkimusmatkoja pentukehän ulkopuolelle ;)

Viikonloppuna kokeillaan josko kiinteä ruoka alkaisi jo maistumaan Ilonankin pennuille.

10.8.2015 Pennut 2,5 vkoa!

Ilonan pennut ovat melkein yhtä isoja kuin Hertan nyt 3vkoiset pennut, pientä poikaa lukuunottamatta joskin hän kirii hyvin painossa. Liikkeet on vielä hieman kömpelöjä mutta eiköhän ne nopeasti kehity kun siirrettiin pennut pentukehään missä tilaa harjoitella.

7.8.2015 Pennut 2 vkoa!

Nyt on pienelläkin pojalla silmät auki ja painoakin jo 280g! Vaikuttaa siltä että lisämaitoa ei enää tarvita säännöllisesti kun kasvutahti on nyt niin hurja että pakostikin saa maitoa maitobaarista, joko Ilonan tai Hertan sillä meidän emot ovat päättäneet hoitaan pentueensa yhdessä :)

Eilen Sylvesterin mamma kävi katsomassa jälkikasvua ja yritettiin saada kuvia, ei oikein vielä tässä iässä onnistu mun vanhalla kameralla mutta näkeepähän edes vähän millaisia palleroita täältä löytyy -  tässä linkki pentujen kuviin 

3.8.2015 Pennut 10 vrk!

Mikä iloinen yllätys odotti aamulla, 3 isomman pennun silmät olivat jo raollaan ja pennut selkeästi huomasivat että tulin pentulaatikolle, hienosti osaavat jo kellistellä ja kieriskellä huomiota saadakseen.

Pikkuinen kehittyy pikkuhiljaa, lauantaina näin kaikki 4 samaan aikaan maitobaarissa ja sunnuntaina kaikki 4 nukkuivat yhdessä kasassa, aiemmin pikkuinen on päässyt maitobaariin vain yksin sillä aikaa kun isommat nukkuvat ja on nukkunut aina yksinään. Painoa nyt hieman yli 200g.

Toinen creme/punainen poika onkin ilmeisesti sininen mhw bicolour jolla tällä hetkellä väriä ainoastaan hännässä.

31.7.2015 Pennut 1 vkoa!

Pennut on jo viikon vanhoja ja pienintä poikaa lukuunottamatta pennut kasvaa edelleen hyvin, ainoa tyttö yli 20g/vrk. Ollaan naureskeltu että tyttö seuraa äitinsä jalan jäljillä, on meinaan todellla iso ja tarmokas. Pienin poika edelleen käsiruokinnalla ja tarkkailussa mutta kovasti toivomme että ollaan voiton puolella ja hän selviytyy.

Tyttö on näillä näkymin kilpikonna(ruskea tai sininen) mitted, yksi pojista on ruskea mitted ja kaksi muuta poikaa ovat punaisia tai cremejä mittedejä tai mhw bicoloureja.

27.7.2015 Pennut 3 vrk!

Ilona & pennut jaksaa yllättävän hyvin. Ilonan haava on erittäin siisti, vointi kaikin puolin normaali ja nauttii pentujen hoidosta. 3 pentua kasvaa hyvin mammanmaidolla mutta meidän pieni potilas on edelleen käsiruokinnassa, eilen näin hänet ensimmäistä kertaa maitobaarissa joten toivoa on että hänkin vielä pääsisi normaaliin elämään kiinni. Eilen oli viimeinen antibioottipistos joten hieman jännittää miten käy nyt kuurin jälkeen. 

25.7.2015 Pennut 1 vrk!

Ilona on toipunut hienosti leikkauksesta ja hoitaa pentujaan onnellisena.

Eilen henkeään haukkonut pentu on nyt paremmassa kunnossa mutta edelleen hieman huolettaa, hän on myäs täysin keinoruokinnalla koska ei ole vielä voimat riittäneet maitobaariin.

Kolme muuta pentua ovat löytäneet oman nisän ja saaneet mamman maitoa korvikkeen lisäksi.

24.7.2015 Pennut syntyneet!

Ilonan pennut syntyivät tänään sektiolla. Synnytys ei käynnistynyt normaalisti ja tänään oli jo 68. vrk menossa, joten päätettiin lääkärin kanssa ettei uskalleta enää odottaa kun viikonloppu tulossa. 

Kaikki 5 pentua saatiin hengissä ulos mutta yksi pentu jouduttiin lopettamaan kitalakihalkion vuoksi. Yksi pennuista hengitti huonosti ja keuhkoista kuului rohinaa ja napsahtelua (nestettä keuhkoissa siis) joten päätettiin aloittaa antibiootit suojaksi. Nyt toivotaan että mamma toipuu nopeasti ja kaikki pennut selviävät.

Pentukopassa yksi tyttö ja kolme poikaa. Pennut kasvavat meillä kotona Järvenpäässä ja ovat luovutuksessa aikaisintaan lokakuun lopussa.