Unelman & Sylvesterin pennut

1 tyttö & 2 poikaa, syntynyt 10.8.2015

Yhdistelmästä:
Dollyblues Li'l Piece Of Me (RAG f 03 mhw) x NL*Of Moonlight Dolls Silve Shadow (RAG n 03)

093.JPGsylvester.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhempien (Unelma / Sylvester) terveystiedot:
HCM-DNA: n/n / n/n 
Felv&Fiv: neg. / neg.
Veriryhmä: A / A
Munuaisulta: neg. (normaali) / - (ei vielä ultrattu)

10.12.2015 Alma etsii vielä sijoituskotia!

Alma on tänään jo 4kk ikäinen ja painoakin on kertynyt kivasti - 2,5kg tänään :)

Alma etsii kotia jossa olisi vapaa syli ja tarpeeksi käsiä rapsutteluun, tyttö on pienestä pitäen ollut sylissä viihtyvä kehruukone, mutta mieluiten myös samanhenkinen leikkikaveri sillä vauhtia myös ajoittain löytyy ;o  

Alman selkä tulee todennäköisesti jäämään valkoiseksi eli geneetisesti on mig high white, kasvatussuunnitelmiin tämä ei tietenkään vaikuta mutta näyttelyihin on turha mennä.

10.11.2015 Pennut 3kk!

Tänään käytiin pentujen kanssa eläinlääkärissä tarkastuksissa ja saatiin tokat rokotukset.
Alma painaa 1,8kg ja pojat 2,0&2,1kg!

Viikonloppuna pennut saivat jo manikyyrit ja pediyyrit, turkin tuunauksen (nypittiin ylimääräiset kuolleet karvat) ja pesun - kaikista suoriuduttiin reippaasti niin kuin pitääkin :)

Pentureput pakattiin myös viikonloppuna ja kaikki paperitkin ovat allekirjoituksia vaille valmiina. 

Pojat ovat siis valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa loppuviikosta, Alma etsii vielä sijoituskotia!

Lisäys: linkki uuteen kuva-albumiin tässä

2.11.2015 Pennut 12 vkoa!

Alma etsii edelleen sijoituskotia! Pennut saavat viikon päästä tehosterokotukset ja ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa loppuviikosta. 

Viikonloppu vierähti kissanäyttelyssä joten ei ehditty kuvailemaan pentuja, toivotaan että tänään aurinko paistaisi niin saisi uusia kuvia.

Lisäys: linkki uuteen kuva-albumiin tässä

26.10.2015 Pennut 11 vkoa!

Alexille on löytynyt uusi koti, eli enää Alma varattavissa!

Alma painaa nyt 1,5kg ja pojat 1,6-1,7kg.

Lauantaina oli sopivasti hetki ylimääräistä aikaa isompien pentujen luovutusten ja uusien pennunkatsojien välissä, ja vieläpä kaunis aurinkoinen ilma kuvaamiseen - vaan mitä päätti pikkuneiti? Neiti Alma nukkui kauneusuniaan sohvan alla eikä suostunut heräämään ennen kuin aurinko oli jo laskenut ja oli aivan liian pimeetä kuvaamiseen. 

Siispä viikonloppuna saatiin uusia kuvia vain pojista, mutta tänään onneksi ehdin töiden jälkeen nappaamaan muutamia kuvia ikkunan edessä (auringon valo ei enää yltä sisälle iltapäivällä, kiitos kellojen siirron) linkki uuteen albumiin tässä!

19.10.2015 Pennut 10 vkoa!

Tänään käytiin pentujen kanssa ensimmäisillä rokotuksila ja saatiin samalla mikrosirut, pennut olivat niin reippaita ja mikä parasta, kaikilla kaikki hyvin! Erityisen iso helpotus meidän Alman kohdalla koska hän on ollut syntymästä asti erikoistarkkailussa :)

Tämän lääkärikäynnin jälkeen oli helppoa tehdä lopullinen päätös: Alma etsii sijoituskotia ja veljensä Alex on varattavissa lemmikiksi!

Uusia kuvia viikonlopulta, linkki uuteen albumiin tässä

12.10.2015 Pennut 9 vkoa!

Pennut on jo hyvän kokoisia, Alma 1,2kg ja pojat 1,3kg!

Arieli on siis nykyään Alma, Arielista tuli liikaa mieleen aiempi nimitys "alien" ja siltä ei tosiaan enää näytä kun on saanut niin hyvin karvaa ja massaa. Muita lempinimiä "kirppu" ja "pikkupippuri" tulee silti edelleen käytettyä ;)

Eilen käytiin pentujen kanssa kylässä isälläni ja pennut pääsivät vähän tutustumaan uuteen paikkaan, ja pikkupennut oli todella reippaita!

Oli niin kiireinen viikonloppu ettei valitettavasti ehditty kuvailemaan pentuja, ensi viikonloppuna viimeistään sitten kuvaillaan! 

Lisäys 14.10. tänään napsittiin pikakuvat pennuista, linkki kuva-albumiin tässä

5.10.2015 Pennut 8 vkoa!

Viime viikko oli niin kiireinen että meidän pikkupennut tuntuu kasvaneen ihan huomaamatta isoiksi! Kaikki ovat jo yli kilon ja isompi poika jopa 1,1kg :)

Pennuille on jo päätetty rekisterinimet ja rekisteröinti laitetaan vireille tällä viikolla:

Dollyblues All The Li'l Things (U, RAG n 03) ~ "Aksu", ruskea bicolour poika
Dollyblues With A Li'l Love (U, RAG n 03) ~ "Alex", ruskea bicolour poika
Dollyblues Li'l Miss Magic (N, RAG f 03) ~ "Ariel", ruskeakilpikonna bicolour tyttö

Uusia kuvia viikonlopulta, linkki uuteen albumiin tässä

28.9.2015 Pennut 7 vkoa!

Pennut kehittyy ja kasvaa hyvin, isompi poika lähentelee jo 1 kg rajapyykkiä :)

Viikonloppuna meillä kävi vieraita katsomassa isompia pentuja joten ei valitettavasti ehditty valokuvaamaan, yritän tällä viikolla saada uusia kuvia jahka vain olisi joku iltapäivä tarpeeksi auringonvaloa kuvaamiseen.

Lisäys 29.9.: tänään otettiin pikaisesti kuvia, linkki albumiin tässä

21.9.2015 Pennut 6 vkoa!

Pikkupennut ovat myös siirtyneet täysin pentuhuoneen ulkopuolelle, enintään satunnaisesti käyvät riekkumassa siellä. Ovat siis koko ajan isompien pentujen touhuissa mukana ja juoksuvauhtikin on jo saavuttanut isommat, enää kokoerosta huomaa että ovat nuorempia :)

Viikonloppuna otettiin ensimmäisiä kuvia kameralla, sen hetken aikaa kun oltiin auringon kanssa samaan aikaan kotosalla niin ehkä muutama kuva saattoi jopa melkein onnistua. Lisään linkin almubiin jahka saan siirrettyä kuvat koneelle.

Lisäys 22.9.: tänään saatiin lisää kuvia ja kuvat lisätty nyt verkkoalbumiin, linkki albumiin tässä

Toinen pojista on varattu lemmikiksi, toisen kanssa vielä pohdin myynkö vai sijoitanko, riippunee paljon siitä miten tyttö kehittyy. Tytön arviointi saa odottaa vielä hetken turkin kasvua.

14.9.2015 Pennut 5 vkoa!

Pennut on kehittyneet hurjasti viikossa, reippaasti viilettävät jo pentuhuoneen ulkopuolella isompien sisarusten perässä. Viime viikolla purettiin jo pentukehä kun eivät siellä sisällä pysyneet, ja viikonlopusta lähtien ova saaneet olla täysin vapaana yölläkin. Vielä vähän hirvittää kun putoilevat sohvalta mutta pakkohan pientenkin on päästä sohvalle nukkumaan isompien kanssa. Ja muutenkin ovat mukana isompien menossa, tai ainakin yrittävät pysyä perässä, isompien vauhti kun on hieman erilainen kuin näillä pienemmillä.

Jahka nyt alkaa helpottaa huolet tämän pentueen kohdalla niin yritetään jossakin vaiheessa ottaa näistäkin kuvia - aurinkoista iltapäivää taas odotellessa.

7.9.2015 Pennut 4 vkoa!

Enää 3 pentua Unelmalla :'( Käytiin viime viikon keskiviikkoiltana taas lääkärissä ja paiseet punktoitiin, mätäpaiseita siis. Pentu sai 10 päivän antibioottikuurin ja oli vielä lääkärikäynnin jälkeen reipas ja söi myös kiinteetä ruokaa hyvin pariinkin otteeseen maidon lisäksi. Aamulla vointi oli selkeästi heikompi, ei ollut enää yhtään oma reipas itsensä eikä suostunut syömään, päivällä pentu kuoli :'( Alustavien avaustulosten perusteella pennulla oli ainakin munuaistulehdus ja verenpurkauma vatsassa, lisätuloksia joudutaan odottelemaan.

Kolme jäljellä olevaa pentua voi ja kasvaa hyvin. Syövät jo omatoimisesti pentumoussea lautaselta ja ainakin osittain käyvät hiekkalaatikollakin. Paljon myös seikkailevat pentukehän ulkopuolella ja ovat myös tutustuneet isompiin sisaruksiinsa - isompien painileikit on vaan niin rajuja että joutuu hieman suojelemaan pikkuisia. 

31.8.2015 Pennut 3 vkoa!

Kippurajalkaisen pennun reidessä/lonkassa todettiin viime viikolla paise ja ilmeisesti tämän infektion takia pentu ei myöskään kasvanut. Saatiin sitten koko porukalle 5 päivän antibioottikuuri koska aiemmin kuolleella pennulla oli lattarinnan lisäksi bakteeriperäinen keuhkotulehdus.

Nyt antibioottikuuri on ohi ja näyttää siltä ettei antibiootista ollut apua ainakaan tuohon jalkaan, tai takajalan liikkuvuus on kyllä parantunut mutta paise ei ole kokonaan hävinnyt, ja myös toisen etujalan olkaniveleen on tullut todella iso paise jonka johdosta toinen puoli etukropasta on aivan turvoksissa. Huonolta näyttää pennun kohtalo :'(

Muut pennut voivat ja kasvavat hyvin, meidän alien -tyttökin painaa jo melkein 400g, pää tosin on edelleen pieni mutta keskivartalo on ihan isojen poikien luokkaa ;o Viikonloppuna aloitettiin myös kiinteän ruuan maistelu, josko päästäisiin pikkuhiljaa eroon korvikemaidostakin. 

24.8.2015 Pennut 2 vkoa!

Haastava ja rankka viikko takana :( Toinen tytöistä (pentueen isoin ja vahvin) on kuollut, kasvu pysähtyi äkisti ja pentu oli yhtäkkiä täysin flegmaattinen ja hengitti huonosti. Ehdittiin saada lääkärissä antibioottipistos mutta muutamien tuntien kuluttua pentu löytyi kuolleena pesästä. Diagnoosina hengitystieinfektio, odotamme avaustuloksia EVIRAsta.

Jäljellä siis 4 pentua ja kahden kanssa myös taistellaan. Pieni tyttö on edelleen hieman keskenkasvuisen oloinen ja kasvaa lisäruokinnalla. Viimeisenä syntynyt poika on ollut perjantai-illasta lähtien myös antibiooteilla ja lisäruokinnalla koska kasvu pysähtyi täysin ja pentu oli flegmaattinen, minkä lisäksi tänään huomasin että toinen takatassu on mennyt kippuraan :'( 

17.8.2015 Pennut 1 vkoa!

Ensimmäiset vuorokaudet oli yhtä taistelua, Unelma oli levoton ja kanteli pentuja paikasta toiseen eikä yhtään kestänyt pentujen kitinää ja vain kyhjötti kyyryssä pentujen vierellä sen sijaan että olisi maannut kyljellään jolloin pennut pääsee maitobaariin. Loppuviikosta Unelma näytti tajuavan että pennutkin rauhoittuu jos itse makaa rauhassa, ja viikonloppuna pentujen painot alkoi nousta sellaista vauhtia että lisäruokintaa on voitu harventaa.

Nyt siis Unelma ja kaikki 5 pentua voi hyvin, pikkuinenkin alkaa näyttää jo lähes normaalilta pennulta joskin turkki on edelleen läpikuultavan ohut. Näyttäisi siltä että molemmat tytöt on kilppareita (ruskea tai sini-) ja kaikki pojat ruskeita bicoloureja.

10.8.2015 Pennut syntyneet!

Unelma synnytti tänään 6 pentua joista viimeinen oli valitetavasti kuolut. Unelman ensimmäinen pentue ja neidillä ikää jo 2 vuotta 10 kuukautta, joten olemme erittäin onnellisia että pennut syntyivät ilman lääkärin apua vaikka välillä jo jännittikin kun oli niin pitkä käynnistymisvaihe ja sitten vielä pitkä tauko kesken synnytystä. 

Yksi pennuista vaikuttaa olevan huonosti kehittynyt, pienikokoinen, lähes olematon karvapeite ja hieman pumppaava hengitys joten nyt vain toivomme että pieni jaksaa taistella.

Pennut kasvavat meillä kotona Järvenpäässä ja ovat luovutusiässä aikaisintaan marraskuun puolivälisssä. Lisätietoja myöhemmin!